ZELENINOVÉ MUFFINY

(celkem 12 ks)

150 g rýžové mouky, 25 g kukuřičného škrobu, 1 ČL prášku do pečiva, 2 vejce, 4 velké bílé žampiony, 1 malá červená cibule, 1 menší červená paprika, 1 menší cuketa, 3 menší brambory (cca. 240 g), 40 g strouhané mozzarely bez laktózy, 60 ml olivového oleje, 150 ml mléka bez laktózy, sůl, pepř, mletý kmín, medvědí česnek

Postup

Nejprve připravíme zeleninu. Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo a dáme bokem. Cuketu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, papriku nakrájíme na malé kostičky a žampiony na měsíčky.

Připravíme si pánev, ve které dozlatova osmahneme cibulku. Poté přidáme žampiony a orestujeme je, dokud nezmenší svůj objem. Poté přidáme cuketu a papriku, hodně osolíme, opepříme a přidáme ½ ČL mletého kmínu a medvědího česneku. Zeleninu orestujeme a jakmile pustí trošku vody, chvíli podusíme. Zelenina musí být na skus. Celkově nám to zabere asi 5 minut. Poté směs necháme vychladnout.

Do větší mísy dáme nastrouhané brambory, sýr, dvě rozšlehaná vejce (pouze vidličkou), mouku, škrob, prášek do pečiva, trošku soli a pepře a vše promícháme. Do směsi přidáme olivový olej, mléko, a nakonec zeleninovou směs z pánve. Vše smícháme. Těsto nesmí být příliš řídké ani tuhé. Pokud se nám bude zdát, že je příliš řídké, přidáme trošku rýžové mouky. Plech na muffiny si vymažeme a vysypeme rýžovou moukou a naplníme těstem, až po okraj. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 25 minut.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.