PŘEJ A BUDE TI PŘÁNO, DEJ A BUDE TI DÁNO

Co o mně jistě víte je to, že v přidávání článků a příspěvků, jsem prostě trošku pomalejší. Není to tím, že by mě to nebavilo nebo jsem nechtěla, ale nejhorší je, najít si na vše čas. Můj blog je můj projekt, který dělám ze srdce a dávám do toho vždy i kousek sebe. Mimo něj, mimo internetový-blogerský život, ale ještě existuje také ten normální, osobní život. Na který v poslední době hodně lidí zapomíná a nechává se pohlcovat umělým prostředím internetu. Jako každý normální smrtelník musím i já chodit do práce, mám osobní život, své koníčky, navazuji kontakty pro nové bezlepkové spolupráce apod. Proto je pro mě vždy rychlejší sdílet s vámi příspěvek na FCB a na Instagram, ale i tomu je třeba věnovat nějakou tu chvílí, není to hned. Avšak události poslední doby mi nedaly klid, a tak jsem se rozhodla, po delší době, napsat zase nějaký ten delší příspěvek. Takové ohlédnutí za událostmi posledního měsíce. Co hodnotím pozitivně a kde je naopak potřeba dát pozor, zvednout varovně prst a říct: “TAK TAKHLE TEDY NE!”

Prvně začnu tím, co mě velice potěšilo. Jak už víte, tak v úterý 24.9. 2019 proběhla v Praze úžasná akce FOODBLOGROKU, která spojuje lidi se stejným zájmem, a tím je JÍDLO. Já jsem měla to velké štěstí se akce zúčastnit, za což jsem ohromně vděčná. Sama jsem ani nevěděla, že něco takového je. Na akci se sešlo velké množství blogerů a šla z nich skvělá atmosféra. Úžasné bylo, že letos se mezi nominované dostali i zástupci bezlepkového světa. A to je skvělá zpráva v podobě šíření osvěty a pomoci bezlepkářům. Je skvělé, že do světa food blogerů se postupně dostávají i zástupci bezlepkového světa. Pro nás všechny, co do toho dáváme srdce a hlavním je pro nás osvěta, je úžasné vidět, že i malé krůčky mohou být velkým krokem vpřed. Proto bychom měli spojit síly a prosazovat společné bezlepkové zájmy.

A teď k té méně příjemné části, která mě za poslední měsíc osobně nejvíce zamrzela, a proto jsem se rozhodla ji trošku okomentovat. Když jsem s mojí bezlepkovou stránkou začínala, založila jsem ji, protože jsem chtěla pomoct s přístupem k informacím, kterých se mi na začátku na české scéně nedostávalo. Hledala jsem na zahraničních webech a vše co znám o celiakii, znám díky zahraničním přátelům a kontaktům. A proto jsem se rozhodla založit stránku, kde se o všechny tyto rady s vámi podělím a snad to někomu pomůže. Před x lety tu ještě nebyla vlna Instagramu a spoluprací, a tak to člověk dělal opravdu jen pro dobrý pocit, že věděl, že může někomu pomoci. Moc si vážím všech krásných slov, co se mi za tu dobu dostalo. Samozřejmě za dobu existence stránky, jsem se i já setkala s různými “výhodami” internetu. Od toho, kdy moje DESATERO CELIAKA se stalo tak oblíbené, že se jím ostatní inspirovali a vypůjčili si je, a tak nějak zapomněli při zveřejňování uvést citace. Až po to, kdy si jedna slečna na základě obsahu mé stránky založila vlastní stránku a dokonce se inspirovala i názvem.

Doba se nám ale od začátků posunula ještě trošku dále a nyní se začíná zvedat vlna konkurenčních bojů, vlna špatné energie. O kterou nikdo, komu jde v hlavním bodě o pomoc bezlepkářům, nestojí. Někteří totiž zapomínají na to, s čím do toho v začátcích šli a nechávají se příliš unést.

Nejvíce jsem to pocítila právě poslední měsíc, kdy proběhly určité konkurenční praktiky aneb “vlk, v roušce beránčí”, aniž by si zúčastněné strany uvědomovaly, jaký dopad to vše může mít. Ono to totiž už dávno není jen o tom, že pro vás něco sdílíme veřejně, ale také se snažíme vytvářet nové spolupráce, nové bezlepkové produkty, hledat sponzory, kteří nám umožní naše projekty dotáhnout ještě dále apod. No a nyní, nejen že koluje po internetu špatná energie, začíná se to i promítat do běžného života, jako je i obyčejný nákup “dietních” potravin. Namísto, aby se firmy spojovaly a snažily se pro zákazníka zajistit to, co na trhu chybí, tak najednou bojují proti sobě, v neprospěch nemocného.

Proto nyní, více jako kdy jindy, je potřeba spojit naše síly a vystupovat v tomto bezlepkovém světě jednotně. 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *