JEDNODUCHÝ SNÍDAŇOVÝ MAZANEC

150 g měkkého tvarohu bez laktózy, 125 g změklého rostlinného tuku, 6 PL kokosového cukru, 1 vejce, 250 g univerzální směsi od Labety, 20 g tapiokového škrobu, 50 ml bezlaktózového mléka, 1 kypřící prášek, 100 g hrozinek

Postup

Troubu si předehřejeme na 200 °C. V robotu vyšleháme změklé máslo s kokosovým cukrem. Poté přidáme tvaroh, vymícháme jej. Do směsi přilejeme mléko a vymícháme. Mouku smícháme s tapiokovým škrobem, nasypeme ke směsi do robotu, přidáme celé vejce a vše vyšleháme. Nakonec přisypeme hrozinky a kypřící prášek. Těsto vymícháme. Nakonec těsto promícháme stěrkou a plníme do plechu na muffiny. Ten si vyložíme papírovými košíčky, pokud nemáme formu, vyskládáme košíčky na plech, ale na jeden muffin použijeme dva košíčky, aby lépe držely. Těstem plníme do dvou třetin výšky košíčku. Celkem budeme mít 12 kusů.

Pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut. Poté zeslabíme na 180 °C a pečeme dozlatova ještě 15-20 minut, dokud těsto nelepí, to zkoušíme párátkem. Ke konci pečení můžete přikrýt muffiny shora alobalem, aby se nespálil jejich povrch.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.