ZELENINOVÉ KARI

1 lilek, 1 plechovka sterilované cizrny (cca. 200 g – podle velikosti plechovky), 70 g rajského protlaku (zahuštěný – pasta), ½ balení mražených fazolových lusků (cca. 225 g, já použila mix balení), 1 červená cibule, pepř, sůl, chilli, 2 ČL kari koření, ½ ČL mletého kmínu, olivový olej, medvědí česnek, 1 plechovka kokosového mléka

Postup

Lilky rozkrojíme na tři pláty, ty pak podélně na hranoly a nakonec na cca. 2 cm obdélníčky. Osolíme jej a necháme na papírové utěrce vypotit, asi 20 minut. Poté jej papírovou utěrkou osušíme. Mezitím si dáme vařit osolenou vodu a krátce (6 – 7 minut) v ní povaříme fazolové lusky. Ty poté scedíme, propláchneme studenou vodou a dáme bokem. Pokud jsou tam nějaké větší kousky, můžeme je ještě pokrájet. Rozpálíme si pánev a na olivovém oleji lilek opečeme ze všech stran. Přendáme jej na papírovou utěrku, vysaje přebytečný tuk. Na trošce olivového oleje si osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme trošku čerstvě umleté chilli papričky a asi 1 ČL medvědího česneku, krátce necháme rozvinout vůni. Poté přidáme kari koření, zalejeme kokosovým mlékem, přidáme rajský protlak, sůl, mletý pepř a mletý kmín. Vše promícháme a asi dvě minutky povaříme. Do základu přidáme lilek, cizrnu a fazolové lusky. Promícháme a můžeme ještě dochutit podle chuti. Přilejeme trošku vody, asi 100 ml, abychom omáčku trošku naředili. Přivedeme k varu a krátce povaříme, asi 3 minutky. Podáváme s rýží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.