ČOKOLÁDOVÉ CRINKLES

225 g hořké čokolády (nejméně 60 %), 60 g rostlinného tuku, 2 vejce, 60 g cukru, 290 g samokypřící bezlepkové mouky Doves Farm, 1 čokoládový puding, špetka soli, 2 vanilkové cukry

Na obalení

1PL třtinového cukru, 2 PL moučkového cukru

Postup

Čokoládu s tukem si rozpustíme ve vodní lázni. Dobře smícháme a dáme bokem částečně vychladnout, nezapomínáme promíchávat. Čokoláda musí zůstat tekutá.

Vejce vyšleháme s cukrem na nejvyšší otáčky, dokud nám nevznikne krásně žlutá pěna. Šleháme asi 3–4 minuty. Přidáme vychlazenou, ale stále tekutou čokoládu a směs znovu dobře prošleháme. Vyměníme nástavec na hnětač a přidáme mouku, čokoládový puding a špetku soli. Těsto prohněteme, aby se spojilo. Směs dáme na moukou poprášený talíř a jemně jej poprášíme i z vrchu a přikryjeme fólií.

Těsto dáme na hodinu do ledničky, aby se suroviny propojily. Poté je necháme venku asi 30 minut, než začneme s těstem pracovat, aby se lépe tvořily kuličky. Na hlubokém talíři si smícháme třtinový a moučkový cukr, tak aby se spojily.  

Z těsta tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu.  Těsto se lépe odkrajuje pomocí lžíce. Kuličky obalíme ve směsi cukru a neoprašujeme jej.

Obalené kuličky skládáme, dále od sebe, na plech vyložený pečícím papírem. Vyjde na dva větší plechy. Pečeme na 180 °C asi 10 minut. Můžeme zkusit párátkem, zda nejsou uvnitř moc mazlavé. Nesmíme je však úplně přepéct, měly by zůstat trošku vláčné. Plech po upečení dáme do chladna a necháme na něm Crinkles vychladnout, poté je můžeme přendat. Po upečení jsou velice křehké a při přendávání by se mohly rozdrolit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.