SALÁT S KUŘECÍM MASEM
3 ks kuřecích prsou, balení salátu polníček, ledový salát, 1 červená paprika, bezlepkový chléb, olivový olej, sůl, pepř, 1 ČL italských bylinky, domácí dressing
Postup
Nejdříve si připravíme na pánvičce krutony z bezlepkového chleba. Budeme potřebovat dva krajíce chleba nakrájeného na kostičky. Ty osmahneme ze všech stran na větší vrstvě oleje. Krutony dáme na talíř na papírovou utěrku, aby vysála přebytečný tuk.
Kuřecí prsa rozkrájíme na menší filety. Dáme do misky a zalejeme olejem. Rozpálíme si pánev a přendáme na ni maso. To z vrchní strany opepříme a přidáme italské bylinky. Jakmile se nám maso zespod opeče, otočíme jej. Opět z druhé strany opepříme a přidáme italské bylinky a nyní i osolíme. Jakmile máme opečenou i druhou stranu, maso obrátíme a osolíme. Steaky opékáme z obou strach, dokud maso není měkké, asi 10-15 minut.
V míse si smícháme ledový salát, polníček a na plátky nakrájenou papriku. Přidáme polovinu dressingu a vše promícháme. Na talíř dáme salát, poté navrstvíme plátky masa a posypeme krutony. Navrch můžeme posypat ještě parmezánem.
Domácí dressing
výborný i ke krevetám
160 g kokosového jogurtu, 1 ČL plnotučné hořčice, 1ČL rajského protlaku v tubě, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, pár kapek citrónu (1 ČL)
Postup
Do menší mističky přendáme jogurt, přidáme hořčici, protlak, sůl a pepř a vše malou metličko důkladně promícháme. Nakonec přidáme pár kapek citrónu a nastrouháme jeden stroužek česneku, opět vše promícháme.