Zapečené hovězí maso s luštěninou a Ajvarem

800 g mletého hovězího, ½ sklenice Ajvaru Podravka, 1 PL rajského protlaku v tubě, 1 červená cibule, 1 ČL kokosového oleje + olivového, 130 g rýže Basmati Lagris, 60 g červené čočky Lagris, 100 g pohanky Lagris, sůl, hymalájska sůl, pepř, 1ČL majoránky, 1 ČL medvědího česneku, 1/2 ČL italských bylinek, 1 ČL Podravka Natur

Postup

Pohanku dáme do kovové misky a zalejeme ji vroucí vodou, asi 2 cm nad okraj pohanky. Přidáme sůl, pepř a majoránku, zamícháme a přikryjeme pokličkou. Do vroucí osolené a opepřené vody dáme vařit rýži. Uvařenou rýži slijeme a propláchneme.

Na pánvi osmahneme najemno nakrájenou cibulku a přidáme medvědí česnek a italské bylinky, aby se rozvoněli. Poté přidáme maso. Jakmile se maso opeče, osolíme je, opepříme, přidáme Podravku Natur, protlak, Ajvar a vše promícháme. Zalejeme asi 200 ml vroucí vody a dvě minutky povaříme.

Zapékací mísu vymažeme olejem a dáme do ní rýži, červenou čočku a pohanku i s vodou a vše osolíme,opepříme a promícháme. Přidáme masovou směs a znovu vše promícháme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C, zakryté, přibližně 50 minut.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *