PLNĚNÉ PAPRIKY

500 g mletého hovězího masa, 1 varný sáček rýže Parboiled Lagris, 4 červené papriky, 1 menší červená cibule, 1 vejce, 30 g polenty, 1 ČL mleté sladké červené papriky, 1 PL Podravky Natur (sypká směs koření), 1 ČL majoránky, 2 ČL medvědího česneku Benkor, sůl, pepř

Omáčka

500 ml rajského protlaku, 400 ml vody, 1 ČL soli, pepř, 3 bobkové listy, ½ ČL mletého nového koření, 1 ČL medvědího česneku

Postup

Nejdříve si uvaříme rýži. Já vařím 10 minut, poté nechám ještě asi 10 minut pod pokličkou nabobtnat. Hotovou rýži přendáme do misky a odebereme 2 PL bokem, ty využijeme k příloze. Rýži necháme vychladnout.

V další míse si smícháme maso, nadrobno nakrájenou cibuli, koření, polentu a polovinu rýže. Přidáme vejce a zbytek rýže a vše pořádně promícháme, aby se nám směs spojila.

Připravíme si zapékací mísu, kterou vytřeme troškou olivového oleje. Papriky naplníme směsí. Ze zbylé vytvoříme karbanátky, které potom opečeme na pánvi. Naplněné papriky přendáme do zapékací mísy.

V další misce smícháme ingredience na omáčku. Kdo má raději sladší, může přidat cukr. Já mám ráda kyselkavé omáčky, proto nikdy nesladím. Papriky přelijeme omáčkou, přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C na jednu hodinu. Poté papriky necháme odkryté péct ještě asi 30 – 40 minut na 180 °C, záleží na troubě, aby se trošku zredukovala šťáva a papriky se lehce opekly. Podáváme nejlépe s rýží, můžeme i s bramborovou kaší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.