HRABĚNČINY ŘEZY

Těsto

4 žloutky, ½ sněhu, 4 PL kokosového cukru, ½ ČL sody, 5 PL oleje, 5 PL horké vody, 4 PL kokosu, 50 g samokypřící mouky Doves Farm, 100 g rýžové mouky Doves Farm, 1 vanilkový pudinky

Tvarohová vrstva

½ sněhu, 250 g tvarohu bez laktózy, 2 PL kokosu

Jablečná vrstva

5 jablek, 4 PL kokosu, 100 g hrozinek, vroucí voda, 1 PL kokosového cukru

Postup

Nejprve si namočíme hrozinky do vroucí vody. Voda by měla sahat 1 cm nad okrajem hrozinek a necháme je, po dobu přípravy těsta, namočené. Jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo a vymačkáme z nich šťávu. Poté je smícháme s cukrem a kokosem.

V robotu z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Polovinu sněhu odebereme a přimícháme do něj tvaroh, kokos a dáme bokem. Do robotu ke sněhu přidáme žloutky, cukr a vyšleháme do pěny. Poté přidáme olej a opět vyšleháme. Nakonec přidáme vodu, mouku, sodu, kokos a puding a znovu šleháme, dokud se nám suroviny nespojí. Těsto nalijeme na pekáč.

Tvarohovou vrstvu nalijeme na těsto a stěrkou jemně zarovnáme tak, aby bylo pokryto celé.

Hrozinky slijeme, propereme a přimícháme do jablek. Jablka poklademe na tvarohovou vrstvu a prsty trochu zamáčkneme, tak aby nám vznikly kopečky.

Řezy pečeme ve vyhřáté troubě na 225 °C, dokud nám nevyběhnou, asi 5 minut. Poté zeslabíme na 200 °C a pečeme asi 20 min. Koláč průběžně kontrolujeme párátkem, zda se nelepí. Jakmile se přestane lepit, je hotov.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.